Puh...

Nu är det mycket så jag känner mig rätt sliten. Kan till viss del bero på att lilla F inte ville sova riktigt inatt utan han tyckte att han kunde grina mellan 01:30 och 03:30, varken jag eller Andreas höll med! Tror det beror på att han håller på att få tänder, det har jag iof sagt i en månads tid nu men det känns bättre att skylla på det.

Igår började min fårkurs på Gröna Navet som kommer hålla på fram till maj 2014. Känns jätte kul att få gå den då jag missade förra kurstillfället. Satte mig vid en skolbänk för första gången på 9 år! Kändes jätte bra, jag gillar att plugga! Tur för mig då det blir en hel del av det framöver. Efter kursen kändes det att jag tagit in en massa information så jag blev jätte trött. Somnade i soffan flera gånger medans vi tittade på film, tror det var länge sedan jag var så trött!

Idag lämnade Mikaela oss våran praktikant från Forslundagymnasium på lantbrukslinjen åk 3. Hon har  varit hos oss i 8 veckor totalt, 4 veckor under vårbruket maj-juni och nu i 4 veckor under hela september. Det känns lite tomt och tyst utan henne. Hon var verkligen duktig nu och jobbade på bra! Dessutom var hon jätte gullig med barnen och jag fick både hjälp och barnvakt! Tack för all hjälp "Mickamela"! <3

Imorgon bär det iväg till Lycksele för vi ska tävla i lydnad igen. Känner mig inte speciellt taggad då jag är såhär trött och uppladdningen är obefintlig! Kan också bero lite på att vi fick vårat första pris i Åsele men jag ska strax gå och lägga mig så att vi är pigga och utvilade. Vill att vi ska göra minst lika bra ifrån oss imorgon också, självklart vill jag ha ett till förstapris! Känns kul att äntligen få tävla mot andra ekipage i samma klass. Har inte haft någon att tävla mot de senaste tävlingarna.

Nu ska jag försöka packa det sista inför morgondagen så jag får sova någon gång, god natt!

Nya familjemedlemmar

Idag har jag tingat fyra stycken tacklamm och ett bagglamm av rasen Texel. Tanken är att jag ska betäcka mina tackor med Texelbaggen och så använder jag en av mina baggar för att betäcka Texeltackorna. Sen nästa år får jag köpa en Texelbagge och även kanske en Klövsjöbagge så att jag kan få renrasiga lamm. Jag får hämta dom om tidigast 2 veckor, det ska bli så roligt! Ser verkligen fram emot nästa års lammning!

Gick ut i regnet med (våran praktikant från Forslundagymnasiet) Mikaela och satte upp ett elband längst ner på vinterhagen så att fåren kan gå ut om dom vill. Under sommaren sprang dom bara under tråden som satt längst ner, tänkte att dom kanske stannar i hagen om det sitter ett band där istället. Annars får jag sätta upp ett varv med elband ännu längre ner. Upptäckte för 3 dagar sedan att fåren hade sprängt sin inhägnad i tältet och gick lös. Orkar inte laga den så dom får gå som dom vill. Verkar som att dom stannar inne i tältet hela tiden. När pojkarna kommer in för att äta eller ta skydd från regnet går fåren in i sin inhägnad. Under vintern stod alla tillsammans och åt från balen ute i hagen. Tror dom behöver lite mer tid att vänja sig med varandra (igen) sen kan dom gå tillsammans utan problem.

 

 
Bilden är lånad från www.lammproducenterna.org