Här är han!

Det var en liten rackare som stod i Chilies box när jag tittade till honom nu på morgonen. Funderar på vad han ska få för namn. Tanken är att han även ska få tjänstgöra nästa höst också så därför tänkte jag att han behöver ett namn. Jag får fråga Kevin vad han tycker imorgon. 


Jag håller på att göra långkok idag, det blir min favorit rätt fläsklegg. Får se om jag får till det, om det blir lika bra som mamma gör det. Sen bär det av mot stan och diverse ärenden innan jobbet. Tänkte åka förbi Granngården och köpa baggen ett halsband och se om jag hittar någon signalfärg inför betäckningen så jag kan hälla koll på om baggen lyckas och i så fall när kamningarna sker till våren. 

Baggen och bygget

Är på jobbet och fick just ett meddelande av Andreas att baggen hade kommit. Jag blev lite förvånad då han som skulle sälja baggen sa att han skulle höra av sig innan leveransen. Jag har inte hört nått alls. Men skit samma, han har kommit ni i alla fall! Blir spännande att se honom. Andreas sa att han var mindre än mina lamm. Hoppas han betäcker tackorna bara. Har insett att damerna är ganska runda nu när jag klippte som. 

Kom på att det var länge sedan jag la upp bilder på bygget så jag fotade lite på morgonen innan jag körde barnen till dagis. Det var inte det smartaste jag gjort då Kevin blev jätte besviken att han var tvungen att åka och inte fick hjälpa pappa och farfar med bygget. 
 Det börjar likna något nu, det kommer att bli väldigt skönt när allt är klart och djuren på plats. Gubbarna börjar nog tröttna på allt arbete. Dessutom. Är Andreas i gen rolig tv kompis på kvällarna då han oftast somnar efter 10 min. 

Fåren

Nu är jag i full fart med fårbestyren på gården. Jag har klippt 5 tackor så jag har 5 st kvar. Men nu är det 4 årslamm jag ska välja ut som ska få utöka besättningen och det betyder att jag ska välja bort 5 lamm som ska gå till slakt. Det är inte allt för lätt att välja så jag sparade det till imorgon. 

Idag klippte jag Texelbrudarna med blandat resultat. Men jag upptäckte att det inte alls var speciellt svårt att klippa dom som jag hade för mig. Så länge skären är rena och vassa så är det som att klippa i smör. Det är en oerhört härlig känsla att klippa då! Jag tycker att det är superkul, rent av älskar jag det! Så länge det går bra förstås. Sen att dom ser ut som några randiga ullbollar efteråt gör inte så mycket. 

Väldigt ofta idag när jag klippte hade jag en nos i mitt ansikte. Det var den svarta tackan som ville mysa, hon är otroligt kelsjuk. Supermysig! Så fort jag tar på henne går den lilla svansen som en propeller, sen ska hon gärna stå ansikte mot ansikte. Man blir på ett fantastisk humör av att vara med dom. Det är dagar som dom här som gör allt arbete resten av året värt att utföra!

Jag har även beställt en bagge idag. Hittade två olika baggar som jag funderade på. En brun/svart med vita täcken (jätte fin) men han var mer åt lant-/ullrashållet den andra var vit men med mycket Texel och lite finull. Jag bestämde mig för den andra, då kommer jag även att få honom hemkörd under veckan, hur bra är inte det?!

Upptäckte till min besvikelse att jag missade årets fårklippningskurs! Den var tydligen idag... Får försöka va snabbare nästa år. 

Dom ser randigare ut på bild...